Tove Bøje-Larsen - et mangeårig aktivt medlem er gået bort

Det var med stor sorg at vi i Helsinge Badminton fik meddelelse om, at Tove Bøje Larsen stille var sovet ind den 27. januar 2018. En stor profil i Helsinge Badminton har vi mistet.
Tove og hendes mand Jørn Bøje-Larsen samt deres to børn Jette og Jesper blev aktive medlemmer i klubben tilbage i starten af 70’erne. Familien var altid at finde i hallen når der var træning, kampe, arrangementer mv. og bidrog altid med en hjælpende hånd. Badminton var en stor del af familielivet for dem.

Der er ikke mange poster i klubben som Tove ikke har varetaget igennem hendes mere end 45 år i klubben. Først startede hun som hjælpetræner for ungdommen og tog igennem årene også instruktør kurser for at dygtiggøre sig som træner. Hun har siddet i ungdoms spilleudvalget og senior spilleudvalget igennem en årerække og ikke mindst i næsten 20 år som formand for motions- og veteranspillerne. Der er ikke den holdkamp, træning, turnering mv. som Tove ikke har stået for og sikret at spillerne kom afsted, at der var arrangeret kørsel osv.

I 1996 blev Tove valgt ind i Helsinge Badmintons bestyrelse hvor hun sad frem til 2014. Først som menigt medlem og senere som kasserer igennem en lang periode. Ikke mange er sluppet igennem Tove’s nåleøje når det gjaldt kontingentbetaling – det blev kørt med fast og kærlig hånd. Os i bestyrelsen nød desuden godt at Tove’s gæstfrihed og ved hvert bestyrelsesmøde blev vi inviteret hjem til Tove og budt på mad, kaffe og kage mv. Og selvfølgelig var alt hjemmelavet. Jeg tror, at vi alle i bestyrelsen er blevet mødt af Tove’s til tider skarpe tone, men ikke mindst hendes gode humør og lattermilde væsen. Til tider kunne tårerne trille ned af kinderne på Tove når vi morede os på bestyrelsesmøderne.

Tove startede klubbens formiddagstræning op i 2001. Og med kæmpe succes - fra start hvor der var få spillere og til nu hvor 90 morgenfriske spillere hygger sig og spiller badminton. Vi har i klubben nydt godt af, at Tove har stået for denne aktivitet og med den enorme succes det er. Der blev ud over træningen også arrangeret ældretræf/turneringer med andre klubber som også resulterede i at Tove i 2005 blev aktiv i DGI’s badminton ældreudvalg.

I 2009 fik Tove HSI guldnål og blev dermed æresmedlem af Helsinge Skytte & Idrætsforening. En meget fortjent hyldest til hende efter at hun har arbejdet som frivillig i Helsinge Badminton i mange år.

Og selvfølgelig var Tove også selv en aktiv badminton spiller, hvor hun dog de sidste par år havde lagt ketcheren på hylden. Mange mesterskaber er det blevet til i hendes aktive karrierer - Danmarksmesterskaber, Landsmesterskaber, Sjællandsmesterskaber, internationale mesterskaber og meget mere. Og efterfølgende har hun rigtig mange gange modtaget hædersgaver af kommunen som mesterskabsvinder.

Lige nu går vores varmeste tanker til Tove’s familie i denne svære tid. Tove vil blive savnet rigtig meget af os alle og der bliver et meget stort tomrum i klubben.
Æret være hendes minde.

Helle Blomsterberg
Formand for Helsinge Badminton